Veteranklubbens historie

 

 

Stiftet 1984

 

EN DRIFTIG KLUB MED SAMMENHOLD OG HYGGE!

———————–

Silkeborg Idrætsforenings Veteranklub, blev stiftet den 29. februar 1984, på en stiftende generalforsamling i Søholthuset, og kunne således i 2009 fejre 25 års jubilæum.

Da veteranklubben blev stiftet i 1984, var det for at have en klub, hvor man kunne mødes, uanset hvad afdeling i SIF man tilhørte. Der havde været flere små klubber, i enkelte af SIFs afdelinger, men Veteranklubben skulle være en samlende klub, fælles for alle i SIF, uanset hvad afdeling man tilhørte. Det gik dog kun nogle få år, før det blev sådan, og som det har været lige siden, at alle kan melde sig ind i klubben, uden at man har været med i én afdeling eller med i SIF før, og det var en rigtig beslutning til stor gavn hele SIF; det eneste der kræves er, at man skal være passiv medlem af SIF, og man skal være fyldt 40 år, og så skal man betale et mindre årligt kontingent til Veteranklubben, udover det passive kontingent til SIF.

Da klubben startede i 1984, og i de første år, var der kun få medlemmer, men det er der lavet godt og grundigt om på siden, og i dag tæller klubben omkring 135 medlemmer, og så har man det også således, at ved hvert eneste arrangement i klubben, må man gerne tage en ledsager med; de er altid hjertelig velkommen.

De små klubber i nogle af afdelingerne ophørte ret hurtigt, efter

Veteranklubbens stiftelse, for i Veteranklubben kunne alle være med, også fra de afdelinger, der ikke havde en lille klub.

 

HVAD LAVER VI SÅ I SIF’s VETERANKLUB!

Der er omkring 10 arrangementer om året, og blandt Veteranklubbens største traditioner er bl.a. sommerudflugten, hvor man på en utrolig hyggelig tur, tager ud i det blå med madkurven. Denne udflugt er meget populær blandt medlemmerne, og mange steder er blevet besøgt gennem årene, med både bus og med sejltur på Silkeborg søerne i en festlig og dejlig stemning.

Klubbens store julebanko spil, som også har fundet sted i mange år, samler hvert år mange mennesker, som dyster om ænder, rødvin og mange flotte gevinster, og ikke mindst hygger medlemmerne sig sammen.

Man har også en årlig bowlingturnering, hvor man finder årets veteranmester indenfor både damerne og herrerne, og der er altid kamp til stregen, inden medaljerne kan overrækkes ved den efterfølgende fællesspisning.

Man er også hvert år på besøg i Det Ny Theater på Silkeborg Bad for at se revyen; dette arrangement samler altid fuldt hus ude på Badet af SIF veteraner, som hygger sig og spiser sammen efter forestillingen, og det er en meget populær aften, ude ved de dygtige skuespillere på Det Ny Theater.

En meget populær tradition er også klubbens årlige tur til udlandet, hvor man indtil nu, har gæstet, Tjekkiet, med udflugt til bl.a. Prag i 2005, i 2006 gik turen til Berlin, i 2007 til Goslar i Harzen, i 2008 til Holland, med udflugter til bl.a. Amsterdam, Keukenhof blomsterpark og byen Giethoorn. I 2009 var målet Tyrol i Østrig med en fantastisk alpetur over Grosglockner, besøg på det verdensberømte museum Svarovski, tur til Italien, besøg i mange skønne byer, og så boede vi dejligt i Westendorf, som helt svarede til sit ry, som Europas flotteste landsby. Her i 2010 går turen til Polen, og på hjemvejen er der ophold et par dage i Berlin, og turen er fuldstændig udsolgt, og det har alle vore ture til udlandet i øvrigt været hver gang.

Veteranklubben afholder mange andre arrangementer. I Søholthuset har vi vor årlige generalforsamling, der altid har mange deltagere, og de slutter generalforsamlingen med spisning og hygge, og vi har haft mange foredrag, julefrokoster, rejseaftener og meget mere, og vi drager ofte ud af huset, hvor vi har været på utallige besøg på virksomheder, museer og masser af andre ting.

Veteranerne hjælper også SIF på rigtig mange områder, med bl.a. arbejde i Søholthuset, ved stævner og arrangementer, kontrollører og anden medhjælp ved superligaholdets kampe på Silkeborg Stadion, og ved SIFs mange koncerter, og vi giver en hjælpende hånd til SIFs hovedafdeling og til Silkeborg IF Invest; vi hjælper simpelthen, hvor vi kan hjælpe foreningen, når der bliver kaldt på os.

Til Veteranklubbens arrangementer er der altid en meget stor og flot tilslutning, og det viser, at medlemmerne bakker op om klubben, og man mødes altid i klubbens motto; et godt sammenhold og kammeratskab, og i et godt fællesskab, og det at være positive og være noget for hinanden og hjælpe hinanden betyder meget i Veteranklubben; SIFs Veteranklub har nogle fantastiske medlemmer, som lever op til dette, og som forstår, at hygge sig og have det godt sammen, og alle er hjertelig velkommen i SIFs Veteranklub.

 

f/ Veteranklubbens bestyrelse

Finn Mølgaard

Formand

SIF Nyhedsbrev
Få nyheder fra SIF om lige præcis det, du helst vil læse om.