Mindeord fra Silkeborg Idrætsforening om Ib Hjorth

 

Det var med stor sorg, at vi i Silkeborg Idrætsforening modtog meddelelsen om at vort æresmedlem Ib Hjorth var afgået ved døden den 7. december 2018, 84 år gammel.

Ib startede på Vestre Skole i 1942, og hans start som SIF leder var i 1962, hvor han blev sekretær i ungdomsudvalget i fodbold. I ungdomsafdelingen opnåede han at blive både sekretær og kamparrangør, og i nogle år var han næstformand og sad i SIF fodboldbestyrelse.

I 1967 blev han valgt som sekretær til SIF hovedbestyrelse, og det blev til hele 25 år i denne bestyrelse. Han var sekretær, og blev senere næstformand i SIF en post han bestred i 6 år. Han sad ligeledes i hovedbestyrelsen, derefter som formand for Søholthuset i 6 år. Derudover blev det til mange år som leder af SIF medlemsblad ”Sytten”.

Ib var en meget aktiv mand, og han var bl.a. foregangsmand, da man lavede en motionsafdeling, som senere blev til SIF badminton. Han var også manden bag Søholtklubben der blev til Søholthuset, hvor områdets børn kunne komme og lege om eftermiddagen. I 2001 startede han sammen med Mette Ørum SIF sangkor, som er blevet en meget stor succes.

Ib var en fin tegner, og tegnede blandt andet SIF telegram, og dertil lavede i tusindvis af billeder til SIF til medlemsblade, jubilæumsskrifter, album og meget mere.

Ib gjorde også en stor indsats for Idrætssamvirket, nu Idrætsrådet, i Silkeborg, og her var han til sin død, medlem af Seniorsamvirket.

Ib Hjorth modtog gennem årene en lang række priser. I 1977 blev han hædret med SIF sølvnål og samme år blev han hædret med Jydsk Boldspil Unions sølvnål. Han modtog i 1978 Idrætssamvirkets pris som årets leder i Silkeborg, I 2007 blev IB udnævnt til æresmedlem i Silkeborg Idrætsforening, og samme år blev han som den første nogensinde udnævnt til æresmedlem i Silkeborg Idrætssamvirke.

Ib var en meget fin ven og han var en ægte SIF’er. Hans hjerte bankede for foreningen, og hans indsats gennem de mange år var meget stor og den betød rigtig meget for foreningen. Han kom, trods sin langvarige sygdom, stadig i SIF og var et skattet medlem af veteranklubben. Han deltog også i lørdagsklubben, når helbredet tillod det.

Vore tanker går til Ibs kone Else og til børnene Jette og Michael samt til hele familien.  Else har været en kolossal støtte for Ib gennem de svære tider, og hun har båret det utrolig flot – det var Ib meget taknemmelig over. Vi har mistet en pragtfuld ven og en stor SIF’er.

Vi vil mindes de utroligt mange dejlige oplevelser og stunder vi har haft sammen med ham.

ÆRET VÆRE IB HJORTH’s MINDE

 

f/ Silkeborg Idrætsforening

Finn Mølgaard                             Erik Isager                            Poul Hansen

Formand Veteranklubben         Tidl. Hovedformand           Hovedformand

SIF Nyhedsbrev
Få nyheder fra SIF om lige præcis det, du helst vil læse om.