En god sæson for Silkeborg IF Bueskydning

Skytterne til ungdoms DM i Aalborg

Efterårets mørke er så småt på vej, og udendørssæsonen er ved at være slut for bueskytterne.

Trods den regnfulde sommer, har det været en god sæson for Silkeborg IF Bueskydning, der skød foråret i gang ved at deltage i det landsdækkende Skole OL.  Her gik 5 af de i alt 8 skoleklasser, klubben havde besøg af, videre til finalerne i Ceres Park Aarhus. Her blev det til OL-guld i individuel til Simon fra Ikast-Østre skole og OL-guld i holdfinalen til Thorning skole. Det var en stor oplevelse at deltage i Skole OL, og klubben satser på at kunne gentage succesen til næste år.

En anden ting, der forhåbentlig kan gentages til næste år, er tænding af Sankt Hans bålet på Silkeborg Langsø. I år var brændet tørt nok til at tænde med ildpile, og selvom det blæste kraftigt den aften, lykkedes det for langbueskytten Kent Haaning at sætte den gældende pil. Det samme gjorde han senere på sommeren til Master DM, hvor han tog guld med sin langbue.

For klubbens andre skytter blev sæsonen domineret af de unge i junior- og aspirantklassen. Det blev til en 5. plads ved Ungdoms DM til Maja Clausen Nielsen med recurvebue, en flot sølvmedalje til Johannes Pedersen med langbue, og Nanna Jakobsen tog pladsen som Danmarksmester i dame-recurve.

Ved 3D mesterskabet her i september tager Johannes Pedersen endnu en medalje. Denne gang af guld.

Hermed har klubben nu fire Danmarksmestre blandt sine medlemmer, da Aske Halskov, som netop har vundet guld til Senior DM, har valgt at flytte til Silkeborg. Han skal repræsentere Danmark ved det kommende Senior VM.

Der afholdes også VM for ungdom, og her deltager klubbens Bjarne Laursen, ikke som skytte, men som træner, da han i år fik stillingen som træner for ungdomslandsholdet under Bueskydning Danmark. Silkeborg IF Bueskydning har længe nydt godt af hans evner som træner, og glæder sig over, at ungdomseliten i hele landet nu får gavn af hans kompetencer

 

SIF Nyhedsbrev
Få nyheder fra SIF om lige præcis det, du helst vil læse om.