Et fantastisk venskab lever i bedste velgående

I weekenden den 26. til den 28. august havde vi i SIF besøg af vore norske venner fra IK Grane i Arendal. Det var det besøg mellem ledere og veteraner, som går på skift mellem foreningerne hvert år; det ene år i Arendal og det efterfølgende år i Silkeborg, og som altid blev det et fantastisk dejligt besøg mellem rigtig gode venner.

Dette venskab er noget helt unikt, og har bestået i ikke mindre end 66 år; det må være idrætshistorie, og også besøget her i Silkeborg i 2016, blev en meget stor succes.

Venskabet mellem Grane og SIF startede helt tilbage i 1950, hvor foreningerne blev venskabsklubber, og det er siden blevet til 118 besøg i alt  i enten Arendal eller i Silkeborg, og det er helt enestående, men det har bragt i hundredevis af mini og lilleputter, drenge, junior, ynglinge, senior, oldboys, ledere, veteraner og forældre over Skagerrak på minderige ture, og hver eneste tur ud af de 118 har været  fantastisk; der har aldrig været et ondt ord mellem de to foreningers medlemmer, men det har givet masser af minder og venskaber, heraf mange for livet.

Grane ankom fredag eftermiddag, og blev indkvarteret på hotel Radisson Blu på Papirfabrikken, men kort efter ankomsten, startede mændene igen i bussen; de skulle til Randers og se SIF mod Randers; damerne besøgte naturligvis Silkeborgs fine forretninger. Det blev en fin tur til Randers, men desværre ikke med det resultat som både Grane og vi SIF’ere ønskede os, men ellers en fin tur. Da vi kom tilbage til Silkeborg, mødte vi igen damerne, nu på Café Evald og det så bestemt ud til, at de havde haft en fin tur ude i butikkerne, og på Café Evald sluttede aftenen, og hyggen var meget stor.

Hygget blev der bestemt også lørdag formiddag, hvor vi havde arrangeret det sådan, at vi tog nordmændene med på torvet til torvejazz; og vi fik hørt forrygende jazz og læsket ganerne i et strålende solskinsvejr. Det var et fint arrangement, som vores norske venner virkelig godt kunne lide og var begejstrede for.

Lørdag eftermiddag mødtes vi i Søholthuset, og der var alle nordmændene ovre at få forevist hele det nye stadionbyggeri – Jysk Park. Claus Christensen fra SIF Fodbold Invest fortalte flot og udførligt om det store byggeri, og alle nordmændene var begejstrede.

Derefter var der Grane – SIF sammenkomst i Søholthuset, og her nød vi alle pragtfuld mad, og vor chefkok Find Madsen havde igen tryllet og lavet fremragende mad til os; det var så godt, at alle mente, at de aldrig havde fået bedre, og Find fik meget stor ros, og det var sandelig berettiget.

Festen forløb utrolig fint; det gør en Grane – SIF fest altid, med taler, sange, utrolig megen snak, og ikke mindst en meget stor hyggestemning.

SIF’s hovedbestyrelse havde vedtaget, at vi gerne ville uddele nogle af vore hædersnåle til Grane. Vi har jo vort 10 års hæderstegn i sølv, og vort 25 års hæderstegn i guld. De eneste gange en sølvnål er blevet uddelt til ikke SIF’er, var i henholdsvis 1975 hvor Rolf Petter Holthe og Bjørn Kittelsen modtog den samt i 1980 hvor Kenneth Henriksen modtog den – alle fra Grane. De har i øvrigt alle besøgt Silkeborg et utal af gange og er de eneste 3, der bærer denne hæder fra SIF, hvorimod ingen udenfor SIF nogensinde er blevet tildelt 25 års hæderstegnet i guld.

Alle deltagerne fra Grane er vore meget nære venner, og de har været med et utal af gange, så det var meget svært at vurdere, hvem der skulle modtage hæderen. Med hjælp fra ledelsen i Grane blev vi enige om at tildele hæderstegn til nedenstående.

Følgende blev hædret med SIF’s 25 års hæderstegn og guldnål

– som den første og eneste nogensinde udenfor SIF.

 

Rolf Petter Holthe – mangeårig leder og har stået for samarbejdet mellem IK Grane og Silkeborg IF fra norsk side i mere end 40 år

Granes hederstegn i 1994 Æresmedlem i 2012

 

Følgende blev hædret med SIF’s 10 års sølvnål

Bård Einar Johansson – nuværende hovedformand i Grane

 

Granes hederstegn i 1994

Eylert Ellefsen – tidligere fodboldformand og træner i mange år

 

Granes hederstegn i 2001

Sven-Erik Hanssen – I flere år daglig leder i Grane

 

Granes hederstegn i 2003

Kåre Mortvedt – fodboldformand – går under navnet Mr. Fodbold

Granes hederstegn i 2005 Æresmedlem i IK Grane 2015

 

Knut Arne Thorsdahl – tidligere hovedformand i Grane

Granes hederstegn i 2000 Æresmedlem i IK Grane 2009

 

Nils Morten Blackstadt – tidligere hovedformand i Grane

Granes hederstegn i 2004 Æresmedlem i IK Grane 2011

 

Festen sluttede på bedste vis, og tak for denne gang, og søndag tog Kirsten Folke, Grethe og undertegnede afsked med Grane, og endnu et fantastisk dejligt besøg var til ende, og det var dejligt at have Grane hernede, og de kunne vist godt lide at være her. Vi ser helt sikkert Grane igen til SIF’s 100 års jubilæum, og de er som altid hjertelig velkomne, men i 2017 er det SIF’s tur til at besøge Grane i Arendal, og os slipper de ikke for, og vi ved også godt, at vi er velkomne, og det fik vi også at vide.

Tusind tak til Grane og ligeledes til alle i SIF, der hjalp til, at gøre dette ophold til en succes, Det er et venskab der vil noget.

/Finn Mølgaard

SIF Nyhedsbrev
Få nyheder fra SIF om lige præcis det, du helst vil læse om.