Andreas Knappe fra Silkeborg IF skriver kontrakt med NFL holdet Washington Redskins

 

Et stort tillykke til Andreas “Thor” Knappe, der i nat skrev kontrakt med NFL holdet Washington Redskins. Igennem de seneste knap 5 år har han spillet college football for Connecticut – UCONN Huskies , hvor han har udviklet sig enormt.

Andreas har eksempelvis spillet flere forskellige positioner på holdet i UCONN Connecticut inden han endte som Offensive Tackle (OT). Derudover formåede han at blive en af holdets 4 captains (anførere) og den spiller, der udviklede sig mest udenfor sæsonen samt færdiggøre 2 bachelors med topkarakterer.

Resultatet af arbejdet taler for sig selv. Andreas har nu fået en kontrakt med et af de store hold i NFL i USA, som den eneste dansker udover kickeren Morten Andersen, der afsluttede sin karriere hos Atlanta Falcons for 10 år siden. Netop Atlanta Falcons skrev kontrakt med Andreas tidligere på året, men blev frigivet da Falcons truppen skulle skæres ned fra 90 til 53 spillere.

Vi har derfor fundet lidt arkiv fotos fra Andreas Knappes periode i Silkeborg IF Phoenix American Football frem.

Det første foto er fra et super bowl arrangement i 2012, hvor Andreas Knappe yderst til højre modtog pokalen som MVP (Most Valuable Player) af Headcoach Martin Stapelfeld (tv.) og formand for Silkeborg IF Phoenix Martin Bach.

De næste foto er fra et par af de kampe Andreas spillede for Silkeborg IF Phoenix inden, han blev anbefalet, at videreudvikle sit spil i venskabsklubben Triangle Razorbacks i Vejle.

Historien om Andreas og amerikansk fodbold i SIF kan i øvrigt læses i Silkeborg IF’s 100 års Jubilæumsbog.

Sportsmanden Andreas

Som supplement til historien i bogen har vi gravet lidt i Andreas tidligere bedrifter i Silkeborg IF. I særdeleshed i forbindelse med bueskydning, hvor han også en overgang var på landsholdet.

I sin bueskydningskarriere blev det til individuelt guld ved DM i 2001, 2002 og 2004 samt DM for ungdomshold i 2004, 2004 og 2005. Ikke nok med det. I 2001 modtog Andreas SIF’s Ungdomspokal.

Håndboldkarrieren har han selv ved flere tidligere lejligheder nævnt, at for mange røde kort lagde en dæmper på entusiasmen for netop den sport. Derfor var glæden stor, da hans bedste ven introducerede ham til amerikansk fodbold, hvor fysikken pludselig var konverteret til en fordel.

Apropo fysik. I dag måler han stadig 206 cm i højden og vægten 134 kg, som flytter sig 40 yards (ca. 36,6 meter) på 5,17 sekunder.

Derudover lader det til, at evner indenfor sport ligger i generne. Andreas’ fætre Sammy Skytte og Thomas Nørgaard er jo ligeledes kendte navne i Silkeborg IF regi.

I Silkeborg IF ønsker vi Andreas Knappe tillykke med kontrakten, der giver adgang til at kæmpe om de faste pladser på holdet hos Washington Redskins.

Vi krydser fingre for at det lykkes.

/Leon Raydon
 Tidligere formand for Silkeborg IF Phoenix Amerikansk Fodbold

 

SIF Nyhedsbrev
Få nyheder fra SIF om lige præcis det, du helst vil læse om.